Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Λάθη που κάνουμε στη διατροφή και καταστρέφουμε τα οφέλη της άσκησης

Μήπως το πρόγραμμα γυμναστικής μας είναι άψογο αλλά κάτι κάνουμε λάθος στη διατροφή μας; Αν δεν αλλάξουμε τις διατροφικές μας συνήθειες, κι αν δεν τις προσαρμόσουμε στο πρόγραμμα γυμναστικής μας (και σε έναν γενικότερα πιο υγιεινό τρόπο ζωής), δεν πρόκειται να δούμε αποτελέσματα.

Η κακή διατροφή μπορεί να μας κάνει να κουραζόμαστε πιο γρήγορα, βλάπτοντας την απόδοσή μας, και κάνοντας τον οργανισμό μας να καίει περισσότερη μυϊκή μάζα αντί για λίπος για να παράγει ενέργεια. Ας ρίξουμε μια ματιά στα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε…

Γυμναζόμαστε με άδειο στομάχι. Ένα μικρό, υγιεινό σνακ πριν την άσκηση μας δίνει ενέργεια για τις ασκήσεις που θα κάνουμε και είναι η καλύτερή μας επιλογή για να είμαστε σίγουροι πως θα έχουμε δύναμη να ανταπεξέλθουμε στο πρόγραμμα γυμναστικής μας.
Δεν πίνουμε αρκετά υγρά πριν τη γυμναστική. Ένας από τους λόγους που νιώθουμε τόσο αδύναμοι μετά την γυμναστική μπορεί να είναι η αφυδάτωση. Δεν συνειδητοποιούμε ότι ακόμα και η κατά 2% αφυδάτωση ισοδυναμεί με 10% χειρότερο απόδοση.

Τρώμε ένα γεύμα με πολλά λιπαρά πριν το γυμναστήριο. Τα λιπαρά χρειάζονται περισσότερη ώρα για να εγκαταλείψουν το στομάχι μας, και αυτό μπορεί να μας προκαλέσει προβλήματα κατά την γυμναστική, όπως πόνους ή αναγούλα.

Τρώμε πολλές φυτικές ίνες πριν την άσκηση. Οι φυτικές ίνες επίσης επιβραδύνουν τον μεταβολισμό μας και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα ενώ γυμναζόμαστε.

Το θέμα με το αλάτι. Το νάτριο είναι ένας από τους ηλεκτρολύτες που πρέπει να αναπληρώσετε κατά την γυμναστική. Ένας καλός τρόπος για να το αναιρέσετε αυτό είναι να έχετε πρόχειρο ένα υγιεινό αλμυρό σνακ, όπως μερικά κράκερ ολικής άλεσης.
Δεν τρώμε σωστά μετά τη γυμναστική. Οι σωστές τροφές μετά τη γυμναστική δραστηριοποιούν τον μεταβολισμό μας και το πόσες θερμίδες καίμε, και μας βοηθούν να χτίσουμε πιο δυνατούς μύες. Οι καλύτερες επιλογές είναι υδατάνθρακες, όπως φρούτα, λαχανικά και καστανό ρύζι, αλλά και πρωτεΐνη όπως τα ασπράδια του αυγού, το γιαούρτι και το στήθος από κοτόπουλο.

Δεν λαμβάνουμε αρκετή πρωτεΐνη. H πρωτεΐνη απαιτεί περισσότερες θερμίδες για να μεταβολιστεί σε σχέση με τους υδατάνθρακες, και με το να την συμπεριλαμβάνουμε σε σωστές ποσότητες σε κάθε μας γεύμα, αυξάνουμε τις ποσότητες λίπους που καίμε κατά την διάρκεια της ημέρας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου