Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Eγκρίθηκε νέα θεραπεία για τους διαβητικούς

Σύμφωνα με ανακοίνωση της δανέζικης φαρμακευτικής εταιρείας Novo Nordisk, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε έγκριση κυκλοφορίας στην ινσουλίνη ταχείας δράση aspart η οποία αφορά στη θεραπεία του σακχαρώδους διαβήτη σε ενήλικες. Η έγκριση κυκλοφορίας καλύπτει όλα τα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
H  ταχείας δράσης ινσουλίνης aspart, με την εμπορική ονομασία FIASP®, παρέχει βελτιωμένο μεταγευματικό αλλά και συνολικό έλεγχο της γλυκόζης επιδεικνύοντας παρόμοιο προφίλ ασφάλειας σε σχέση με την ινσουλίνη aspart –εμπορική ονομασία Novo Rapid®.

Όπως ανέφερε ο executive vice president και chief science officer της Novo Nordisk, Mads Κrogsgaard Τhomsen, πρόκειται για μια γευματική ινσουλίνη νέας γενιάς η οποία αποτελεί μια καινοτόμο, ταχύτερης δράσης  φαρμακοτεχνική μορφή της ινσουλίνης aspart και η οποία μιμείται πιστότερα τη φυσιολογική έκκριση ινσουλίνης μετά τα γεύματα. Όπως είπε, τα πρόσθετα οφέλη της νέας ινσουλίνης μπορούν να παρομοιαστούν με εκείνα που πρόσφερε η τελευταία γενιά γευματικών ινσουλινών, όταν αυτές κυκλοφόρησαν στην αγορά πριν από μια δεκαετία. 
Να σημειωθεί ότι η ταχείας δράσης ινσουλίνη aspart θα είναι διαθέσιμη σε μορφή φιαλίδιου, Penfill® και στυλό Flextouch® ενώ, η Novo Nordisk σκοπεύει να κυκλοφορήσει την ταχείας δράσης ινσουλίνη aspart στις πρώτες Ευρωπαϊκές χώρες το πρώτο εξάμηνο  του 2017


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου